Ak Parti'de aday adaylığı başvurusu için son gün 16 Mart

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri 14 Mayıs’ta yapılacak. Siyasi partilerde milletvekilliği aday adaylığı için başvurular başladı.

Siyaset Yayın: 14 Mart 2023 - Salı - Güncelleme: 14.03.2023 09:46:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 4 dk.
590 okunma
Google News

Türkiye seçim sürecine girerken siyasi partilerde milletvekilliği aday adaylığı başvuruları başladı. Başvuruların 16 Mart’a kadar il başkanlıkları veya genel merkeze yapılabileceğini AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, “Bu seçimde aday adaylarımızdan başvuru bedeli alınmayacak. Bedel ücretleri deprem bölgesinde kullanılmak üzere AFAD’a bağışlanacak” dedi.

Manolya Bulut-Pusula

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri 14 Mayıs’ta yapılacak. Siyasi partilerde milletvekilliği aday adaylığı için başvurular başladı.

AK Parti’den aday adayı olmak için başvurmak isteyenler için ise son gün 16 Mart.

Atamasının ardından ilk kez basın mensuplarının karşısına çıkan AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, “Seçimlerin ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Biz inanıyoruz bu seçimi de başarıyla tamamlayacağız. Seçim süreci başladı, başvurularımız bugün itibariyle başlamış ve 16 Mart saat 21.00’a kadar devam edecektir. Başvurular AK Parti Genel Merkezimize ve İl Başkanlığımıza yapılacaktır. Sisteme işlendikten sonra adaylık ön başvurusu yapılmış olacaktır. Başvurunun kesinleşmesi için aday adayları bizzat ilgili teşkilat birimine giderek form imzalayacaktır. Adaylık başvurusunu e-başvuru yöntemiyle yapamayanlar il başkanlığına ya da genel merkeze giderek yapabilirler. Başvuru formları evrak kayıt sistemine kaydı yapılacaktır. Başvuruya eklenecek belgeler var. Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, gerekli öğrenim belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, askerlikle ilişiği olmadığına dair belge, adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçesi” dedi.

Bedel ücretleri deprem bölgesine

Başvurularda alınan bedel ücretlerinin deprem bölgesine bağışlanacağını söyleyen Küçükoğlu, “ Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi bu seçimde aday adaylarımızdan başvuru bedeli alınmayacak. Bedel ücretleri deprem bölgesinde kullanılmak üzere AFAD’a bağışlanacak. Erkek adaylar için 20 bin TL ve üzeri. Bağışta belirlenen bedelin üzerinde de yatırılabilir. Kadın ve 18-30 yaş arası gençler için de 10 bin TL. Engelli adaylar için ise 5 bin TL” diye konuştu.

Yönetim listesi gönderildi

1 Mart’ta göreve başlayan Küçükoğlu, belirledikleri yönetim kurulu listesinin AK Parti Genel Merkezi’ne gönderildiğini kaydederek, “Yönetim kurulu listemizi genel merkezimize gönderdik. Genel merkezimiz listedeki çalışmayı değerlendirecek. Uygun gördüğü takdirde onaylayarak sisteme yükleyecek. Biz büyük bir aileyiz, benim gönlü kırık olan teşkilat mensubuma ulaşmam lazım. Yönetimde bunları değerlendirdik. Yedek yönetim kurulunu da evde otursun diye yazmadık. Son kararı genel merkez verecektir. Onayladıkları zaman açıklayacağız. Kucaklayıcı bir anlayış izleyeceğiz. Daha önce partide görev yapmış, istirahate çekilmiş, dışarıda görev bekleyenler vardı. Siyasette biraz sabır lazım, ismim varsa çalışırım yoksa çalışmam olmaz. Bizim teşkilatımızda da öyle kimse yok. Siyasette kırgınlıklar olabilir ama bunu devam ettirmemek alazım. Sayın Babacan gibi, Sayın Davutoğlu gibi kırgınlığı, küskünlüğü başka parti kurmaya kadar götürecek tavırda bulunmamak lazım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.