Güler Öğretmen Rektör Çakmak’ın Konuğu Oldu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, “Global Teacher Prize” (Küresel Öğretmen Ödülü) Yarışmasında en seçkin öğretmenlerden biri seçilen Tuba Dumlu Güler’i konuk etti.

Eğitim Yayın: 11 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 11.10.2023 09:29:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 3 dk.
355 okunma
Google News

Güler Öğretmen Rektör Çakmak’ın Konuğu Oldu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, “Global Teacher Prize” (Küresel Öğretmen Ödülü) Yarışmasında en seçkin öğretmenlerden biri seçilen Tuba Dumlu Güler’i konuk etti.

Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünden 2007 yılında mezun olan Güler öğretmen, 2013 ve 2019 yıllarında köy okullarında öğrenim gören çocuklar için yaptığı çalışmalarla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2 kere yılın en iyi öğretmeni seçildi.

Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Ortaokulu’nda Fen Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapan Güler Öğretmen, geçtiğimiz günlerde ise 2023 Global Techer Prize Yarışması’nda 130 farklı ülkeden 7 bini aşkın adayı geride bırakarak, dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına girmeyi başardı.

Rektör Çakmak’ın davetinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Güler Öğretmen, göreve başladığı günden itibaren köy okullarının şartlarını iyileştirmek ve kız çocuklarının daha iyi bir eğitim alması için çalıştığını belirterek: “Köylerde okula gönderilmeyen kız çocuklarımızın okula gönderilmesi ve onların mümkün olan en iyi şartlarda eğitim almalarını sağlayıp meslek sahibi olmaları için gayret gösterdim. Daha sonraki süreçte yaptığımız çalışmalarla Erzurum adına TÜBİTAK’ta birincilik elde ettim. TEKNOFEST için hazırladığımız proje ile 5. olduk. Her öğrencim için derslerde bireysel etkinlikler düzenleyerek hem bilimi sevdirmeyi hem de onların gelecekte çeşitli projelerde yer alabilmesini amaçlıyorum” diye konuştu.

Güler Öğretmeni makamında ağırlayan Rektör Çakmak, elde edilen başarının Erzurum için gurur verici olduğunu belirterek: “Gelecek kuşaklarımızın yetiştirilmesinde öğretmenlerimiz çok önemli bir vazifeyi üstlenmiş durumda. Devletimiz her çocuğumuzun eşit şartlarda eğitim alabilmesi için çok önemli çalışmalar yapıyor. Bu noktada öğretmenlerimize de önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Ne mutlu ki mesleğini büyük bir aşkla yapan, okullardaki çocukları kendi çocuğu gibi gören öğretmenlere sahibiz. Güler Öğretmenimiz de zorluklar karşısında yılmadan ilk günkü heyecanla mesleğini icra ediyor ve şehrimizi gerek ulusal gerekse de uluslararası platformlarda en güzel şekilde temsil ediyor. Bu vesileyle kendisini bir kez daha tebrik ediyor, üniversitemizin tüm imkanlarının çocuklarımızın ve fedakar öğretmenlerimizin kullanımına hazır olduğunu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.