Erzurum'da yeni stadyumun yeri belli oldu

Erzurum'da yeni stadyumun yeri belli oldu: Zemin etüdü çalışmalarına başlandı

Spor Yayın: 11 April 2025 - Friday - Güncelleme: 11.04.2025 13:56:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 2 dk.
4351 okunma
Google News
Erzurum'da yeni stadyumun yeri belli oldu:
Zemin etüdü çalışmalarına başlandı.
 
Erzurum Kazım Karabekir Stadyumu’nun depremde hasar görmesinin ardından, Havalimanı Yolu civarında yapılacak 20 bin kişilik yeni stadyum için zemin etüdü yapıldı. Sonuçların olumlu çıkması halinde ihale süreci başlayacak. Erzurum'da yeni stadyumun yeri belli oldu: Zemin etüdü çalışmalarına başlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Aralık 2024’te AK Parti Erzurum İl Kongresi’nde müjdesini verdiği 20 bin kişilik stadyum ve 10 bin kişilik spor salonu projesi için çalışmalar başladı. Atatürk Üniversitesi’ne ait toplam 900 dönümlük arazinin 160 dönümü üzerinde planlanan projede ilk adım olarak zemin etüdü ön inceleme heyeti bölgede çalışma yaptı.
Yakutiye ilçesine bağlı Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi, Mehmet Sekmen Caddesi, Havalimanı yolu üzerinde bulunan arazideki incelemede, zeminin stadyum yapımına uygun olup olmadığı değerlendiriliyor.
Arazinin tarım arazisi statüsünde olması sebebiyle, inşaatta fore kazık sisteminin kullanılıp kullanılmayacağı bu süreçte netleşecek. Zemin etüdü sonucu olumlu çıkarsa, proje için ihale süreci başlatılacak.
6 Şubat 2023’te meydana gelen depreminin ardından Kazım Karabekir Stadyumu zarar görmüş, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle sadece kale arkası tribünleri taraftarlara açılarak Erzurumspor FK maçlara çıkılabilmişti. Bu süreçte bazı maçlar ise il dışında oynanmıştı. AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, 6 Ocak’ta düzenlenen EİT 2025 Kış Spor Oyunları açılış töreninde yaptığı konuşmada, stadyum inşaatına bahar aylarında başlanacağını açıklamıştı.
Yorumlar (5)
Gökçen
13.04.2025 11:57
Neden eski stat yıkılıp yeniden yapılmıyor tarım arazisini yok etmeye gerek var mı?
Ayşe Yıldız
13.04.2025 01:38
Teşekkürler sn .Cumhurbaşkanı m Recep Tayyip Erdoğan
İbrahim
13.04.2025 00:14
Daha uzak ta bi yer yokmuydu
Ali Kaya
12.04.2025 18:56
Haberlerimi kullanırken lütfen kaynak belirtin!
Gani Harmandar
12.04.2025 15:21
Ya orası çocaklık, yani bataklık terminalde havaalanı da yanlış yere kuruldu kışın çok sis oluyor, hilal kentin üstüne yapın, yanikderenin üstüne biraz da şehirin doğusuna bakın o taraflarda herkesi zengin ettiniz yeter
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.