Kamil Aydın TBMM'de 6. Bölge ve Diş Hastanesi talebini dile getirdi
MHP’li Kamil Aydın, Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK’lı teröristlerle girişilen çatışmada şehit düşen kahraman Mehmetçiklere rahmet niyazıyla başladığı konuşmasına, başından sonuna Erzurum’u dahil etti.
Erzurum’a yapılan yatırım ve hizmetleri tek tek sıraladığı konuşmasında, şehrin ve bölgenin beklentilerine de dikkat çeken Kamil Aydın, AK Parti ve MHP grupları tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Kamil Aydın’ın 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin 5.maddesi üzerine parti grubu adına yaptığı konuşma, şu ana kadar TBMM’de yapılan en kapsamlı ve anlamlı konuşma oldu. MHP’li Kamil Aydın, Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK’lı teröristlerle girişilen çatışmada şehit düşen kahraman Mehmetçiklere rahmet niyazıyla başladığı konuşmasına, başından sonuna Erzurum’u dahil etti.
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, TBMM’deki konuşmasını şöyle sürdürdü: “Genellikle şehir ve ilçelerimizde gençlik merkezleri, yurtlar ve birtakım kültürel yapılar rehabilite edildi, yapılar olarak hizmete sunuldu; 2 üniversitemiz olmasına rağmen KYK bağlamında çok fazla bir sıkıntı yaşanmadı. Öte yandan, yine, Sayın Bakanımız da burada; tamamlanan yollar, köprüler, barajlar, tüneller yine aynı şekilde özellikle Pirinkayalar’ı burada özellikle anmak istiyorum ve Bakanlığınıza çok teşekkür ediyoruz. Fakat Sayın Bakanım, espri olsun diye söyleyeyim, bizi o muhteşem Zigana’ya yetiştirin bir an önce, o ikinci Zigana Tüneli’ni Erzurumlular da merak ediyor. Onun için Bayburt tünellerimiz ile İspir tünellerimizin de bir an önce bitirilmesi konusunda gerçekten Bakanlığınızdan bir öncelik talebimiz söz konusu.
Evet, kentsel dönüşümümüzde bir yavaş süreç işlemekte. Burada tabii ki yerel yönetimler bunu tek başına deruhte etmede zorlanıyorlar ve mutlaka merkezî Hükûmetin buna bir katkı sağlaması lazım. İş dünyası “altıncı bölge” diyor, başka bir şey demiyor. Özelde Erzurum, genelde Doğu Anadolu; inanın Ağrı, Kars, Van, Bitlis her yerde bu, altıncı bölge bir istihdam oluşturdu, bir yoğun göçün önünü kesti kısmen. Ne oldu dört ve beşinci bölge statüsünde olan bölgelerin bir defaya mahsus altıncı bölge imkânlarından faydalanması bir anda bölgeye yatırım getirdi. Şu anda Erzurum'da 250’nin üzerinde yatırımcı, işletmeci bunun kalıcı olması durumunda hazır bir şekilde talepte bulunmuş ve arazi tahsisi beklemektedir. Bu altıncı bölgenin daimi hâle getirilmesi inanın Doğu Anadolu'nun kaderini değiştirecek yeni bir süreçtir. Bu anlamda arazi tahsisi konusunda Millî Savunma Bakanlığıyla yaptığımız görüşmelerde eksik kalan alanların da devredilmesi bizim için elzem ifade etmektedir. Bir diş sağlığı hastanesi artık kaçınılmaz hâle gelmiştir çünkü eski Numune Hastanesi üzerinden bu hizmetler verilmekte, bu da evet; doktor sayımız çok Allah'a şükür, dişçi sayımız çok ama ünit sayımız çok az olduğu için gece gündüz çalışılıyor fakat verimlilik çok aşağılarda. Dolayısıyla donanımlı, en az 75 ünitlik bir diş hastanesinin yapılması kaçınılmaz. Yine, nüfusun yoğunluklu olarak bir yerlere toplanması bazen bazı butik hastanelerin de yine dikkate alınmasını elzem kılmaktadır”