Atatürk Üniversitesi'nde devir teslim töreni yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasının ardından Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre yeni rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasının ardından Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre yeni rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu oldu.
Atatürk Üniversitesi rektörlüğünü iki dönemdir yürüten Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın görev süresinin dolmasıyla birlikte Erzurum’da rektörlük için Yükseköğretim Kurumuna 70 ten fazla aday başvurdu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bu adaylar içinde belirledikleri isimleri önceki gün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yeni rektör belli oldu. Atatürk Üniversitesi’nin yeni rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu atandı.
Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun babası Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu da uzun yıllar Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Dekan, Bölüm Başkanı ve Öğretim Üyesi olarak hizmet verdikten sonra Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştı.
PROF. DR. AHMET HACIMÜFTÜOĞLU KİMDİR?
26 Eylül 1975 tarihinde Trabzon Çaykara’da doğdu ve babasının akademik görevi vesilesiyle aynı yıl ailesiyle birlikte Erzurum’a taşındı. İlk, orta (Anadolu Lisesi) ve lise (Erzurum Fen) eğitim aşamalarını Erzurum’da; yükseköğrenimini ise İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp (Çapa) Fakültesinde 1999 yılında tamamladı. Aynı yıl tıpta uzmanlık sınavıyla girdiği Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim dalında uzmanlık eğitimini 2003 yılında bitirdi. 2003 yılında Yardımcı Doçent, 2007’de Doçent ve Şubat 2013 tarihinde Profesör oldu.
2005 yılında TÜBİTAK desteği ile gittiği Amerika Ohio State Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kentucky Üniversitesi Sensör Teknoloji Merkezlerinde, kendi planladığı projesinde 1,5 (bir buçuk) yıl çalıştı. 2008 yılında beyin nörotransmitter ölçümü yapabilen Türkiye’deki ilk, Avrupa’daki ikinci “İn vivo voltametri ve beyin sensor laboratuvarı” nı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda kurdu. Birer yıl arayla düzenlediği 3 kursla, 78 bilim insanının bu yeni tekniği öğrenmesini sağladı. Bu dönemde iki TÜBİTAK projesini sonuçlandırdı.
Çeşitli bilimsel kuruluşlardan ve kongrelerden alınmış ödülleri, yayınlanmış 494 adet bilimsel çalışması, 2630 atıfı, 78 projesi, aldığı 22 adet patenti ve etken maddesi Türkiye’ye ait olan ülkemizin ilk ilaç patent başvurusu bulunmakta.
Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu halen Atatürk Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeliğini sürdürmekte.