Prof. Dr. Hakan Hadi Kadıoğlu'ndan Öğretmen Akademilerinde ilk ders

Öğretmen Akademileri Erzurum'da başladı. Öğretmen Akademileri eğitim programının ilk dersini Prof. Dr. Hakan Hadi Kadıoğlu verdi.

Eğitim Yayın: 05 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 05.03.2024 16:18:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 2 dk.
534 okunma
Google News
Öğretmen Akademileri Erzurum'da başladı. Öğretmen Akademileri eğitim programının ilk dersini Prof. Dr. Hakan Hadi Kadıoğlu verdi.

Erzurum Şehit Hasan Yılmaz Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Programda Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Sinir ve Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Hakan Hadi Kadıoğlu konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Kadıoğlu, Şehir ve Kültür Akademisinde ilk ders olarak 1.Dünya Savaşı'nın Doğu Cephesi'nde yaşanan Kargapazarı Muharebelerinin destanlaşan öyküsünü anlattı. Erzurum'un Rus İşgaline uğramadan önceki muharebeler ve bu muharebeler sırasındaki Erzurumlu gençlerin mücadelelerini dile getiren Prof. Dr. Hakan Hadi Kadıoğlu, "Bu mücadele sayesinde Türk Ordusu imhadan kurtulmuş, geri çekilmiştir" dedi.
Öğretmen Akademileri neden açıldı?
Öğretmen Akademileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin ve yöneticilerin; kişisel ve mesleki gelişimini destekleyip, akademik kariyerlerini zenginleştirmek, akademilerde aldıkları kazanımları öğrencileriyle paylaşarak okullarına yansıtmaları ve ilçelerinde farkındalık oluşturmalarını sağlamak amacıyla başlatıldı. Öğretmen Akademileri, Edebiyat Akademisi ve Şehir-Kültür Akademileri başlıklarında etkinlikler düzenleyecek. Alanında uzman isimlerin vereceği eğitimler sonucunda katılımcı öğretmen ve idarecilere Bakanlık onaylı katılım sertifikası düzenlenecek. Öğretmen ve idareciler bu akademilerin her ikisine de başvuru yapabiliyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.