Çığ altında kalarak hayatını kaybeden Mustafa Tekin toprağa verildi

Malatya’da ekiplerle arama kurtarma çalışmasına katılan Tekin, çok sayıda kişinin enkazdan kurtarılmasında görev aldı.

Yaşam Yayın: 06 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 06.03.2023 14:25:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 2 dk.
873 okunma
Google News
Artvin'de çığ altında kalan milli takım antrenörü dağcının cenazesi Erzurum'da toprağa verildi
Artvin'in Yusufeli ilçesinde çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağcılık ve Dağ Kayağı Milli Takım Antrenörü, Dağ Kayağı Teknik Kurul Üyesi ve Alpin Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Tekin, memleketi Erzurum'da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazında Tekin'in kardeşi Melikşah Tekin, gözyaşlarına hakim olamadı.
 
Olay

Artvin'in Yusufeli ilçesinin Yaylalar köyü Olgunlar Mahallesi yaylasında kayak yaparken çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağı Antrenörü, Dağ Rehberi ve Alpin Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Tekin (43), Gaziantep ve Kahramanmaraş merkezli 6 şubat depreminden sonra dağcılarla birlikte bölgeye ilk ulaşan isimlerdendi. Malatya’da ekiplerle arama kurtarma çalışmasına katılan Tekin, çok sayıda kişinin enkazdan kurtarılmasında görev aldı.

 

DEPREMZEDELERİN YARDIMINA İLK KOŞANLARDANDI

 

Deprem bölgesindeki kurtarma çalışmalarının ardından döndüğü memleketi Erzurum’da bu kez depremzedelere yardım malzemesi ulaştırılması için seferber olan Tekin, afetzedelere çadır ve gıda malzemesi götürdü. Malatya'da depremzedelere çay ve yemek dağıtan Tekin’in deprem bölgesinde yaptığı fedakarlık, sosyal medya hesabındaki paylaşımlarına da yansıdı. Erzurum’da 26 Şubat’ta depremlerde hayatını kaybedenleri anmak için buz tırmanışı etkinliği de düzenleyen Tekin’in vefatı, spor camiasında ve kentte derin üzüntü yarattı.

 

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ÇIĞ EĞİTİMİ VERİYORDU

 

Mustafa Tekin'in geçtiğimiz yıl mart ayında Van’da meydana gelen çığ sonrası da kurtarma çalışmalarına katılmıştı.Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda ise çığ karşısında yapılması gerekenleri anlatıyordu. Tekin’in ölüm haberinin ardından Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve spor camiası, yayımladıkları başsağlığı mesajları ile yaşadıkları üzüntüyü dile getirdiler. Mustafa Tekin, memleketi Erzurumda bugün toprağa verilecek.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.