Erzurum'dan İspirli'nin katılacağı Mevlânâ Şiir Şöleni başlıyor

Bu yıl Hz. Mevlânâ‘nın vuslatının 750. Yılı nedeniyle 13’üncüsü düzenlenen “Mevlânâ Şiir Şöleni” hem Türkiye’den hem de dünyanın farklı şehirlerinden onlarca şairi sanatseverlerle Karatay’da buluşturacak

Kültür Yayın: 21 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.09.2023 14:58:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 4 dk.
701 okunma
Google News

Bu yıl Hz. Mevlânâ‘nın vuslatının 750. Yılı nedeniyle 13’üncüsü düzenlenen “Mevlânâ Şiir Şöleni” hem Türkiye’den hem de dünyanın farklı şehirlerinden onlarca şairi sanatseverlerle Karatay’da buluşturacak

Karatay Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin her yıl birlikte organize ettiği, “Mevlânâ Şiir Şöleni” başlıyor. Bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek etkinlikte Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden şairler sanatseverler buluşacak.

Bu yıl uluslararası statüde yapılacak “13. Mevlânâ Şiir Şöleni”, 23 Eylül Cumartesi akşamı saat 20:00’de Mevlânâ Gül Bahçesi’nde gerçekleştirilecek. Açık sema alanında yapılacak Mevlana Şiir Şöleni ile sanatseverlere adeta bir şiir ziyafeti verilecek.

İŞTE ŞÖLENE KATILACAK ŞAİRLER!
Mevlânâ Şiir Şöleni’ne katılacak şairler ve yazarlar da belli oldu. Buna göre; A. Ali Ural (İstanbul), Abdurrahman Ekinci (Malatya), Afra Kutluğ (Konya), Ahmet Aka (Konya), Ahmet Alkan (Konya), Arazgül Rejepova (Türkmenistan), Atakan Yavuz (İstanbul), Atilla Yaramış (Konya), Burhan Sakallı (Eskişehir), Emre Öztürk (Konya), Gülnaz Cihan (Tataristan), Hamid Ahmedzade (İran/Güney Azerbaycan), Muhammet Hanefi İspirli (Erzurum), Hüseyin Akın (İstanbul), İbrahim Demirci (Ankara), İhsan Deniz (Bursa), Kadriye Cesur (Bulgaristan), Kamil Uğurlu (Konya), Leyla Arsal (Ankara), Meryem Başkurt Sabaz (Kırım), Mustafa Sarı (Ankara), Mustafa Özçelik (Kocaeli), Mücahit Ocakden (Bursa), Nurâlâ Göktürk (Doğu Türkistan), Osman Özbahçe (Ankara), Özcan Ünlü (İstanbul), Reza A. Mehmandar (İran/Güney Azerbaycan), Sıddık Ertaş, Şemsettin Küzeci (Kerkük/Irak), Vural Kaya (Konya) ve Bursa’dan Yunus Emre Altuntaş, Mevlana Şiir Şöleni’nde şiir severlere kaleme aldıkları şiirlerini seslendirecekler.

MEVLANA ŞİİR ŞÖLENİ BU YIL AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Mevlânâ Şiir Şölenleri’nin Konya için çok önemli olduğunu belirterek, “Karatay Belediyesi olarak Konyamızda şiire, edebiyata ve sanata katkı verme gayret ediyoruz. Bu amaçla bu yıl 13’ncüsü gerçekleştirilecek olan Mevlana Şiir Şöleni’ne de ev sahipliği yapacağız. Bu yıl Vuslat’ın 750’nci yıl dönümü olması da programımızı ayrıca anlamlı kılıyor. Ben, tüm hemşehrilerimizi ve şiir severleri, bu yıl uluslararası statüde düzenleyeceğimiz ve dolayısıyla Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından Konyamıza gelecek değerli şairlerin kendi sesinden okuyacakları şiirleri dinlemeye davet ediyorum” dedi.

KÖSEOĞLU KONYALILARI MEVLANA ŞİİR ŞÖLENİ’NE DAVET ETTİ
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu da bütün Konyalıları etkinliğe davet ederek, “Mevlânâ Şiir Şöleni’nin 13’üncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Mevlânâ Şiir Şöleni, bu yıl yine Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubemizin işbirliğiyle düzenleniyor. Şehrimizin yanı sıra dünyanın dört bir yanından kültür ve sanat insanını bir araya getirecek etkinliğe herkesi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.