Erzurum BB, meclis üyeleri dağılımı belli oldu

77 üyeli Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde çoğunluk Cumhur İttifakı’nda bulunuyor.

Siyaset Yayın: 17 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.04.2024 08:19:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 53 sn.
419 okunma
Google News
77 üyeli Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde çoğunluk Cumhur İttifakı’nda bulunuyor.

31 Mart seçimleri sonunda kesinleşen sonuçlara göre Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde üyelerin isimleri ve partileri netleşti. Toplam 48 üye ile Cumhur İttifakı (AK Parti-MHP) meclis çoğunluğunu elinde tutuyor. Meclis tablosuna bakıldığında ise 40 üye ile AK Parti sayısal olarak ilk sırada yer aldı.

Mecliste;

Ak Parti-40,

DEM-12,

YRP-9,

MHP 8,

CHP-4,

BBP-2 

İYİ Parti-2

üye ile temsil edilecek.


Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Başkan Sekmen ve ilçe belediye başkanları doğal üye olarak oturumlara katılıyor. Yasal düzenlemeye göre; büyükşehir belediyesi meclis üyeleri her bir ilçenin belediye meclis üyelerinin 5’te biri oranındaki sayı ile temsil ediliyor. Kontenjan sıralamasında seçilen birinci adaydan başlayarak normal listeden seçilme sırasına göre büyükşehir meclisi listesi belirleniyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.