Erzurum'da vatandaşlar Filistin'e destek için tek yürek oldu.

Erzurum Müftüsü Rüstem Can’ın kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından Erzurum Sivil Toplum Platformu tarafından bildiri okundu.

Dünya Yayın: 16 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 16.10.2023 14:51:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 3 dk.
432 okunma
Google News

Erzurum'da vatandaşlar Filistin'e destek için tek yürek oldu.

Erzurum Sivil Toplum Platformu çatısı altında Narmanlı Camii’nde öğle namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazı sonrkası basın açıklaması yapıldı.  

Erzurum Müftüsü Rüstem Can’ın kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından Erzurum Sivil Toplum Platformu tarafından bildiri okundu.  

Erzurum Sivil Toplum Platformu adına basın açıklamasını Ahmet Enes Onay şunları söyledi: “İlk kıblemiz, haremimiz, etrafı mübarek kılınmış Mescidi Aksa’mız, 75 yıldır Siyonist, ayrımcı ve ayrılıkçı, İsrail’in zulmü altında Hakları, toprakları, vatanları, canları, malları ellerinden alınan Müslüman kardeşlerimiz, çok zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Eline geçirdiği her fırsatta ölüm kusan, dünyaya fitne fesadı yayan İsrail, yapılan bütün anlaşmalara rağmen, uluslararası alanda alınan bütün kararlara rağmen Filistin’e, Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya, Gazze’ye saldırmaya ve ümmetin namusu olan topraklarımızı işgal etmeye devam ediyor. 
Bizler yaşanan tüm süreçlerde şunu net bir şekilde gördük ki; İsrailli işgalciler sivil değildir. Yerleşimciler, sivil değildir. Yüz yıllardır orada yaşayanların evlerine, topraklarına çöken işgalin uç unsurlarıdır. 

Silahsız işgalci yoktur, ani baskın yiyip silahına ulaşamayan işgalci vardır. Yeryüzünde bozgunculuğu yayan Siyonist İsrail, hiçbir uyarıyı, kınamayı ve eleştiriyi dinlemedi ve dinlemeyecek. Anladığı dilden konuşma zamanıdır.  Şimdi İsrail’in karşısında kendi haklarını ve topraklarını savunan Filistinli kardeşlerimizle birlik olma zamanıdır. Niyetleri halistir! Kalan da bizden, giden de bizdendir. Allah'tan taraf olan hiçbir zaman kaybetmez. 

Yılardır bu meydanlarda İsrail’in zulümlerini tel’in için toplandık, zalimlere karşı nefretimizi haykırdık. Kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissederek duaya durduk, kıyama kalktık. 

Fakat bugün İşte bugün büyük bir sevinçle, Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı özgürlüğüne kavuşturacak, cesaret ve feraset yüklü bir direnişe şahitlik ediyoruz.  Mescid-i Aksa’yı yıllar evvel düşünde görüp kelamla kalemi birleştiren Merhum Akif İnan; Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde; Götür müslümana selam diyordu; Dayanamıyorum bu ayrılığa; Kucaklasın beni İslâm diyordu. 

Aşıkla maşukun kavuşma vaktidir. Kimsesiz Filistin için şimdi kıyam vaktidir. Buyurun dualarımızla kıyama duralım ey Ümmet-i Muhammed.  Allah’ım! Akıtılan kanlar, dokunulan ırzlar, çiğnenen hürmetler, yetim bırakılan çocuklar, oğlunu yitirmiş anneler, dul kalmış kadınlar, yıkılmış evler ve ifsad edilmiş ekinler aşkına dağılan gücümüzü toplamamızı, ilk kıblemiz özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle devam ettirmeyi bizlere nasip eyle.” 

Programa katılan binlerce Erzurumlu Filistin’e destek, tekbir sloganları ile “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Zulme Karşı Direneceğiz” şeklinde sloganlarla saldırılara tepki gösterdiler.  
Program Şevki Gökşan hocanın duasıyla sona erdi

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.