Prof. Dr. Nimet Yıldırım Cundişapur Sempozyumu’nda ülkemizi temsil etti

Prof. Dr. Nimet Yıldırım, İran’da düzenlenen 4. Uluslararası Cundişapur Sempozyumu’nda ülkemizi temsil etti.

Dünya Yayın: 20 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 20.03.2024 14:58:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 2 dk.
1218 okunma
Google News
Prof. Dr. Nimet Yıldırım, İran’da düzenlenen 4. Uluslararası Cundişapur Sempozyumu’nda ülkemizi temsil etti.

Atatürk Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nimet Yıldırım bilimsel kurulunda da yer aldığı İran Dezful/Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 4. Uluslararası Cundişapur Sempozyumu’na katıldı.
Farsça Dilbilgisi, İslam Öncesi İran Edebiyatı, İslam Sonrası İran Edebiyatı, İran Mitolojisi, Çağdaş İran Edebiyatı ve İran Tarihi konulu yayınlanmış ve yayına hazırlanan çalışmaları bulunan Prof. Dr. Nimet Yıldırım, “Tahran, İran Ferhengistan'ı ile Radyo Tv. 4. KANAL'ın bir dizi Nevruz kültürel etkinlikleri dolayısıyla Fars Dili ve Edebiyatı konulu çalışmalarımın tanıtımı ve takdiri için Tahran'dayım. Ülkem, şehrim ve Atatürk Üniversitem adına.” şeklinde konuştu.
Dünyanın ilk üniversitesi olarak kabul edilen Cundişapur üniversitesinin tanıtımının yapıldığı programa Prof. Dr. Nimet Yıldırım’ın yanı sıra Türkiye’den Ali Polat ve İran’dan ise Eski İran Çivi yazısı son okuyucularından Abdulmecid Arfaî, Şahname araştırmacısı Prof. Dr. Mir Celalüddin Kezzazi, Dr. Abdulmehdi Mustekin’in de katıldığı program tarihi Dezful şehir gezisi ile son buldu.
Prof. Dr. Nimet Yıldırım daha önce İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından "Yılın Kitabı Ödülü" , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından davet edilerek takdirle; İran Bilim Araştırma Ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Firdevsi Nişanı” ve Azerbaycan Kültür Bakanlığı tarafından "Nizami Madalyası" ile ödüllendirilmişti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.