AİÇÜ İki Ülke ile Ortak Eğitim Faaliyeti Gerçekleştirecek

Türkiye Ulusal Ajans bünyesinde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen 2023 dönem Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği - Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler ile Yükseköğretim Öğrenci ve

Dünya Yayın: 16 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 16.08.2023 15:30:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 2 dk.
445 okunma
Google News

AİÇÜ İki Ülke ile Ortak Eğitim Faaliyeti Gerçekleştirecek

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Samet ATA ve Arş. Gör. Tuğçe CAN tarafından hazırlanan proje, Avrupa’nın eğitim ve kültür alanında önde gelen iş birliği programlarından olan Erasmus+ Yükseköğretim Programı çatısı altında yer alan Yükseköğretimde Hareketlilik Projeleri (KA171) kapsamında kabul edildi. Projeyle AİÇÜ ile Arnavutluk Cumhuriyeti ve Bosna-Hersek Federasyonu’ndaki eğitim kurum ve kuruluşları ortak eğitim çalışmaları yürütebilecek.

Türkiye Ulusal Ajans bünyesinde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen 2023 dönem Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği - Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler ile Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan projeler açıklandı.

AİÇÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü adına Dr. Öğr. Üyesi Samet ATA ve Arş. Gör. Tuğçe CAN’ın hazırladığı proje, Avrupa Birliği (AB) eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programı olan Erasmus+ KA171 Projesi kapsamında 13 bin 705 Euro desteklenme hakkı elde etti. Buna göre AİÇÜ ile Arnavutluk Cumhuriyeti ve Bosna-Hersek Federasyonu’ndaki eğitim kurum ve kuruluşları, ortaklaşa eğitim-öğretim faaliyetlerini hayata geçirecek.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, akademisyen ve öğrencileri farklı ülkelerde deneyim kazanmaya teşvik eden ve kültürlerarası etkileşimin artmasını amaçlayan Erasmus+ KA171’de kabul edilen projeyle iki ülkedeki eğitim kurumlarıyla iş birliği içerisinde yapılacak ortak çalışmaların Üniversitenin küresel ölçekteki bilinirliğinin artmasına katkı sağlayacağını söyledi. Prof. Dr. KARABULUT, projeyi hazırlayan Dr. Öğr. Üyesi ATA ve Arş. Gör. CAN’ı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.