Murat Ertaş’ın "Ötede Öbür Yarım" şiir kitabı tanıtıldı

ŞEHİRDER'in 10. Yıl kutlamaları çerçevesinde Şair ve Yazar Murat Ertaş’ın "Ötede Öbür Yarım" şiir kitabının tanıtım programı Temelli Kültür Kıraathanesinde şiir dostlarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Kültür Yayın: 11 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 11.01.2024 15:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
640 okunma
Google News
ŞEHİRDER'in 10. Yıl kutlamaları çerçevesinde Şair ve Yazar Murat Ertaş’ın "Ötede Öbür Yarım" şiir kitabının tanıtım programı Temelli Kültür Kıraathanesinde şiir dostlarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

ŞEHİRDER Başkanı Mustafa Uğurlu "Muammer Cindilli-Hatıralar" kitabından sonra "Murat Ertaş'ın şiir kitabını da ŞEHİRDER yayınlarından çıkarmış olmanın gururunu ve sevincini yaşadıklarını söyledi. Daha sonra bir konuşma yapan Murat Ertaş programı hazırlayan ŞEHİRDER yönetimine teşekkür ederek şiirin elest meclisinde Allah'a söz veren insanın bir "hatırlama" çabası olduğunu ifade etti. Murat Ertaş; şiirin, insanın fıtratındaki fikir, estetik, sanat ve duygu kodlarını arama serüveni ve sancısı olduğunu söyledi.
Programa Necip Fazıl Kısakürek'in talebesi, şair ve yazar Metin Önal Mengüşoğlu, Akif İnan Vakfı Genel Başkanı Hıdır Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, EBB Kültür Daire Başkanı Ergün Engin, Önceki dönem ŞEHİRDER Başkanı Vedat Eğilmez, Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Karataş, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün, TRT Haber Müdürü Erdal Karabacak, İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez, uzun süre TYB Erzurum Şube Başkanlığı yapan şair M. Hanefi İspirli, kültür ve sanat camiasından önemli isimler, STK temsilcileri, şiir severler, öğrenciler katıldı.
Programda Murat Ertaş şiirleri okundu. ŞEHİRDER Başkanı Mustafa Uğurlu derneğe hizmetlerinden dolayı Prof. Dr. Hakan Hadi Kadıoğlu'na ve Kadir Yaşar'a teşekkür plaketi verdi. Program sonunda Murat Ertaş okurlara şiir kitabını imzaladı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.