Sanatının 50. yılında Kenan Tuna’ya saygı

Yöneticiliğini TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş’ın yaptığı programda Kenan Tuna’nın 50 yıllık sanat hayatı konuşuldu, hatıralar anlatıldı.

Kültür Yayın: 23 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 23.10.2023 16:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
467 okunma
Google News

ŞEHİRDER Merkezinde yapılan programa, TRT Ses Sanatçısı ve Folklor Araştırmacısı Kenan Tuna’nın dostları ve sevenleri katıldı. Yöneticiliğini TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş’ın yaptığı programda Kenan Tuna’nın 50 yıllık sanat hayatı konuşuldu, hatıralar anlatıldı.

Kenan Tuna’nın sadece ses sanatçısı değil, müzik öğretmeni, Türkiye’yi dünyanın birçok yerinde temsil eden devlet halk dansları topluluk üyesi ve folklor araştırmacısı olduğunu söyleyen TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, türkülerin, müstezatların, tatyanların, gazellerin, manilerin Türk kültür ve medeniyetinin, Türk dilinin en önemli hafıza kartları olduğunu söyleyerek Kenan Tuna’nın saha çalışmalarının Türk milli kimliği için önemine dikkat çekti.

Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Recep Yeşilyurt programda Kenan Tuna’nın hayatının ve sanatının kitaplaştırıldığını ve uluslararası bir yayınevi tarafından önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacağı müjdesini verdi.

Yine TRT ses sanatçısı ve bestecisi olan Mehmet Çalmaşur, Türk Müziği bestekârı ve şefi Sıdkı Sahil, uzun yıllar Erzurum Halk Eğitim Müdürlüğü Yapan Müslüm Çağlar, Yakup Aktaş ve programa katılan dostları Kenan Tuna ile yaşadıkları hatıraları anlattı.

ŞEHİRDER Başkanı Mustafa Uğurlu da Kenan Tuna’nın yayına hazırladığı “Türk Halk Müziği Bilgileri Kitabı”nın bir an önce yayımlanması gerektiğine dikkat çekerek yaklaşık 700 sayfadan oluşan 4 ciltlik eserin Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanmasını ve şehrin kültürüne ve hafızasına kazandırılmasını arzuladıklarını söyledi.

Bu eserde Türk Halk Müziği türlerinden halk oyunlarına, bütün illerin THM bilgileri ve repertuarından, kaynak kişilere, TRT sanatçılarının tamamından Türk Halk Müziği metinlerinde geçen kelimelerin sözlüğünün hazırlandığını söyleyen ŞEHİRDER Başkanı Mustafa Uğurlu bu eserin orta öğretim okullarında, üniversitelerde ders kitabı olarak da okutulabileceğini belirtti.

Programa Kenan Tuna’nın ailesi de katıldı.

Programda gazel, müstezat ve tatyanlardan örnek verildi. Programda duygulu anlar yaşayan Kenan Tuna bilhassa kendisinin yetişmesinde emeği çok olan TRT’ye, ailesine, dostlarına, TDED Erzurum ve ŞEHİRDER ailesine bu vefa ve saygı programı için teşekkür etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.