MHP adayları ve yeni katılımlarla gövde gösterisi yaptı

Milletvekili Adayları Kamil Aydın, Muhammet Hanifi Macit, Ömer Haluk Pirimoğlu, Naim Karataş, Mehmet Musa Çakır ve Sinan Demircioğlu halkın karşısına çıktı.

Siyaset Yayın: 16 Nisan 2023 - Pazar - Güncelleme: 16.04.2023 00:05:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 6 dk.
1246 okunma
Google News

28. dönem milletvekili seçimleri öncesi MHP Erzurum'da adaylarını tanıttı. Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi'nde düzenlenen iftar programına yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Programa, partiye katılım sağlayan 5 bin kişi damga vurdu.
Milletvekili Adayları Kamil Aydın, Muhammet Hanifi Macit, Ömer Haluk Pirimoğlu, Naim Karataş, Mehmet Musa Çakır ve Sinan Demircioğlu halkın karşısına çıktı. 

 

Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül ve ilçe belediye başkanları katıldı. 

 

Programda konuşan MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in izinde, Bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin emrinde, Tükiye’nin yeni yüzyılında milletin hizmetinde, vatanın daha müreffeh, daha güçlü bir geleceğe taşınması adına, ülkücü hareketin ve cumhur ittifakının neferleri olarak, bugün burada tek ses, tek nefes, dosta güven düşmana korku veren birlikteliğimiz ve duruşumuzla, yanyana ve kolkolayız. Biliyoruz ki, 14 Mayıs seçimi hak ile batılın mücadelesidir. Unutulmasın ki, 14 mayıs seçimi sadece Türkiye’yi değil, milletimizin ferasetini, birlikteliğini, duruşunu ve kudretini  hazmedemeyenleri de  ilgilendiren bir seçimdir.  Aynı zamanda Umudunu Türkiye’ye ve  Cumhur ittifakının zaferine adamış mazlum coğrafyaların kurtuluş mücadelesi ve bekasının da seçimidir" dedi.
Yurdagül, "Hain terörsit başı imralı canisi  Aponun heykelini dikeceğiz diyen terörist Selahattin Demirtaş'ı, özgür bırakma arzusunda olanlara, buradan dadaşlar diyarından sesleniyorum; Selahattin Demirtaş şüphesiz ki hain bir teröristtir, alçaktır.  Dinimizle devletimizle derdi olanlara, zafer rüyası görüp her türlü fitne ile senaryo yazanlara, Fatih'in şahi topuyla Bizans surlarını dövdüğü gibi, siha’larımızın dağlarda teröristlerin başlarını ezdiği gibi, 14 Mayıs günü bizlerde gerekli cevabı evelallah sandıkta misli ile vereceğiz" diye konuştu.

 

6'lı masa çıkışı 

 

6'lı masayı eleştiren Yurdagül, şunları söyledi; "Çok uzak değil 15 mayıs sabahı Türkiye istikrara uyandığında ferasetine güvendiğimiz Türk milleti size tokatını atacaktır. kılıçdaroğlu ve 6 lı ihanet çetesi Hani diyorsunuz ya, “sana söz yeniden bahar gelecek” sayın kılıçdaroğlu sana Erzurumdan sesleniyorum 14 mayısta sizleri sandığa gömerek tüm Türk milletinin şan ve şerefini sizlere şakır şakır söyleteceğiz. Yahu insan utanır be utanır, sırf iktidar olmak adına ihanetin kucağında himmet dilenmek hangi meşrebe, hangi insanlığa, hangi vicdana sığar. Türk milleti müsterih olsun yiğit dadaşlar bu şebekelere, bir sabah ezanı ile Allah Allah diyerek koşan Nenehatun kararlılığı ve imanı ile cumhuriyeti kuran iradesi ile gereken cevabı sandıkta misli ile verecektir."

 

Adayımız belli kararımız net 

 

Adaylardan Muhammet Hanifi Macit, 14 Mayıs seçimlerinin kader seçimi olduğunu söyleyerek,  "14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı  ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri,  bir kader seçimidir.   14 Mayıs seçimleri  İstiklal İçin Birlik, İstikbal İçin Dirlik seçimidir. Bu önemli süreçte 
Milliyetçi Hareket Partisi,  milli birlik ve beraberliğimizin simgesi, 
ülkemizin bekasının teminatı olarak 
bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin liderliğinde  her türlü iç ve dış tehdidin üstesinden gelme kararlılığı içerisindedir.  Milliyetçi Ülkücü Hareket; İhanetlere karşı dikkatin, Hilelere karşı uyanık duruşun, Bozgunculuğa karşı dirliğin, Ayrılığa karşı birliğin, Zillete karşı milli şuurun timsalidir.  Millet ne diyorsa  fikrimiz ve fiilimiz odur. Bizim sevdamız Türkiye’dir. Bizim mensubiyet onurumuz Türk Milleti’dir. Vakit kaybedemeyiz,  çer-çöple meşgul olamayız. Aziz Milletimizin,  14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde 
tercihini Cumhur İttifakı’ndan yana kullanacağına inancımız 
tamdır.  Adayımız belli, kararımız nettir" ifadelerini kullandı.

 

Ülküdaşlarına seslendi

 

Ömer Haluk Pirimoğlu ise konuşmasında Türk milliyetçiliğinin tarihine değindi. Ülküdaşlarına seslenen Pirimoğlu, Cumhur İttifakına destek mesajı vererek, şöyle konuştu; "Bütün ülküdaşları, nerede olursa olsun, hangi partide olursa olsun, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun Cumhur İttifakına destek vermeye davet ediyorum.

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın da, 
"Güçlük de yaşasak zorluk da yaşasak iman gücüyle , birlik olma gücüyle bu bereket sofralarında buluştuk. Dadaslarin huzurundayız. Çok şükür dosta güven düşmana endişe vereceğiz. Bütün arkadaşlara canı gönülden başarılar diliyorum. Allah'ın izniyle genel başkanımızın söylediği çok güzel bir şey var, "Endişe etmeyeceğiz,bu coğrafyada Türklük var olduğu sürece partimiz her zaman daim olacaktır'. Var olsun Milliyetçi Hareket Partisi, var olsun Ülkü Ocakları, var olsun Türk milliyetçiliği" ifadelerini sözlerine ekledi.

 

Konuşmaların ardından MHP'ye katılan 5 bin kişiyi temsilen İYİ Parti eski il başkanı İbrahim Dumlu ve Türkiye Değişim Partisi eski il başkanı Kemal Karakaş'a rozet takıldı.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.