MHP Erzurum İl Kongresi'nde Yurdagül yeniden seçildi

Erzurum İl başkanlığına yeniden seçilen Âdem Yurdagül, Erzurum için ve Erzurumlular için durmadan, yılmadan, yorulmadan başaracaklarını söyledi. MHP saflarına geçen İYİ Partili 30 yöneticiye MHP rozetleri takdim edildi.

Siyaset Yayın: 11 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.09.2023 16:14:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 10 dk.
662 okunma
Google News

MHP Erzurum İl Kongresi’nde eski yuvasına dönen İyi partililerin rozetleri takdim edildi

Erzurum’da gerçekleşen MHP’nin 14’üncü olağan il kongresine Cumhur İttifakı bileşenlerinin il başkanları başta olmak üzere birçok davetli katıldı. Mehter Marşı ile başlayan kongrede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gönderdiği mesaj okundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Kâmil Aydın, Cumhur İttifakının Türkiye’nin iç ve dış muarızlarının ihtimal vermediği bir zafere tanıklık ettiklerini vurguladı. Erzurum İl başkanlığına yeniden seçilen Âdem Yurdagül, Erzurum için ve Erzurumlular için durmadan, yılmadan, yorulmadan başaracaklarını söyledi. MHP saflarına geçen İYİ Partili 30 yöneticiye MHP rozetleri takdim edildi.

Tum1haber; Muhammet Osman Şerif

MHP Erzurum İl Başkanlığı 14. olağan Kongresi, teşkilat mensupları ve delegelerin katılımlarıyla gerçekleşti. Kazım Karabekir Kapalı Stadı’nda yapılan Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kâmil Aydın, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Adnan Bozan, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Düzgün, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdulkadir Gökçan, STK temsilcileri, delegeler ve çok sayıda partililer katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kongrede Mehteran Takımının gösteri yapmalarıyla başladı.

Kongre’yi kutlayan Bahçeli’nin mesajı okundu

MHP Erzurum İl Başkanlığının düzenlediği 14. Olağan Kongre’si münasebetiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kutlama mesajı gönderdi. Kongrenin başında okunan mesajda Bahçeli, şu cümlelere yer verdi: “Aranızda olamasam da kalbimin sizlerle beraber çarptığını özellikle bilmenizi istiyorum.’’ ifadelerini kullanarak tarih ve coğrafyayı birbirine bağlayan, Cumhuriyet’in yeni yüzyılında yeni bir Türk destanı yazmak ve bunu da yaşatmak azminde olan bir irade sivrildiğini, serpildiğini ve seri halde çalışmaya koyulduğunu belirtti. ‘‘Bu iradenin kaynağı hem millettir hem de kutlu ecdadımızın bizlere miras bıraktığı ülkülerdir.’’ diyen Bahçeli, Türkiye’nin ayağından çekiştirmeyi, iç çekişmelere gömülmesini, sanal korkuluklara ve sahte korkulara boyun eğmesini projelendiren ilkellerin, bu projeye sponsorluk ve piyonluk yapan işbirlikçilerin sonu geldiğini ve nihayet devri kapandığını ifade etti. Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefinin gerçekleşmesiyle gelecek nesiller muasır, muzaffer ve müreffeh bir ülkede güvenle ve onurla yaşayacaklarını söyleyen Bahçeli, 100’üncü yıldönümüne ulaşılan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacağını ve bugün atacakları her hayırlı adım önümüzdeki yeni yüzyılı imar ve ihya edeceğini vurguladı. Bahçeli, bugün yapılacak her fedakârlık yeni yüzyılın süper güç Türkiye’sinin çatısını öreceğini ve sütunlarını dikeceğini belirtti. ‘‘Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyaset felsefesinin özü ve öznesi insan olduğunu söyleyen Bahçeli, ‘‘daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli, daha zengin, daha iyi hayat şartlarına ulaşmış insan gayemizden, aynı şekilde toplum ve millet amacımızdan taviz vermeden haklı ve hürriyet merkezli mücadelemizi istikrarlı şekilde sürdürmekte kararlıyız” ifadesine yer verdi. ‘‘Türkiye’mize zillet müstahak değildir. Hezimet vaat eden, çıkar ve koltuk hesabı yapan, kulislerin fısıltısıyla ayakta duran, fitnenin ikmaliyle varlığını koruyan, günü kurtarmaktan başka hesabı olmayan köksüz ve fikirsiz siyaset Türkiye’mize asla layık değildir.’’ diyen Bahçeli, Yılmadan, yorulmadan, saflarını bozmadan diri şekilde dava ve siyaset mücadelesine devam edeceklerini, fitne mevziisine yatıp fırsat kollayanlara da asla göz açtırılmayacaklarını, müsamaha göstermeyeceklerini ve müsaade etmeyeceklerini belirtti.

‘‘Bu kutlu kervan yürümeye devam edecek’’

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, kongrede yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı adı altında ete kemiğe bürünen, Türkiye’nin iç ve dış muarızlarının ihtimal vermediği bir zafere tanıklık ettiklerini vurgulayarak kutlu kervanı yürüteceklerini, 14-28 Mayıs’ta zaferle taçlandırdıkları siyasetlerinin 31 Mart 2024 Yerel seçimlerde de devamını getireceklerini belirtti. “Büyük zaferlerin, büyük başarıların hikayesine baktığımızda büyük zaferlerle başarılar güçlü bir ayakla tezahür eder, sonuca ulaşır. Bunun birincisi hayal etmektir.’’ diyen Aydın, Özellikle gençlere seslenmek istediğini söyleyerek ‘‘Ülkü Ocakları’nda bunları öğrendik biz. Tekrar etmek istiyoruz. Sloganlara sığınmadan, davranışlarımıza yansıtmak için söylüyorum. Yetmişli yıllarda bir lise öğrencisiydik. Şurada Erzurum Lisesi Ülkü Ocakları adına şurada oturdum ve bir Bozkurtlar gecesinde bir hayal kurdum. Bir gün bu salonda acaba daha ne tür bir konuşma yaparım diye. Allah bugün bana burada Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak Erzurum Milletvekili olarak, 2009’dan bu yana Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak bir konuşma yapmayı nasip etti. Rabbime hamdüsenalar olsun. Hayal edince bir şey gerçekleşir. Ama yeter ki bir şeyi hayal edersiniz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin elli dört yıllık mazisine baktığımız zaman güçlü bir silsileyi görürsünüz. Biz Cumhur İttifakı olarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin liderinin, sayın genel başkanımızın söylediği gibi ’Hadi oradan. Biz başbakanlık derdinde, bireysel çıkar peşinde değiliz’ duruşunun gururunu yaşıyoruz. Ve onun arkasından yürümeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

‘‘Vatanımıza kem gözüyle bakanların hasmıyız’’

MHP Erzurum İl Başkanı Âdem Yurdagül ise, ‘‘ülkemizin ahvalini düşünerek önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben’ diyen liderimizin talimatları ve gayretleri ile bizlere açtığı yolda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Ülkemize şer, karanlık, emperyalist güçler tarafından ekonomik kuşatmalarla, çeşitli oyunlarla varlığı tehdit edilirken vatanımıza kem gözle bakanlara hasmı olduk olmaya da devam edeceğiz.’’ diyerek kuytu köşelerde Türkiye’nin mücadelesini uzaktan izleyen, ülke bekasını görmezden gelen şahsi ikbalin peşinde saldıranlarını karşısında dimdik durduklarını belirtti. Bu şehirde bizi yok saymak isteyen milliyetçi Hareket Partisi’nin başarılarından rahatsız olan her kim varsa çok iyi bilmelidir ki yerleri ayaklarımızın altıdır.’’ ifadelerini kullanan Yurdagül, Erzurum için ve Erzurumlular için durmadan, yılmadan, yorulmadan başaracaklarını vurguladı. ‘‘sizlerle aynı yolu yürümekten şeref duyuyorum. Allah birlikteliğimizi daim kılsın.’’ ifadelerine yer veren Yurdagül, arka odalarında yapılan dedikodulara değil milletin sesine kulak verecek, milletin iradesinin üstünde hiçbir güç tanımayacaklarını vurguladı. Kötülerden, kötülükten, kötü niyetlerden yakınıp durmak yerine taraflarını fazilet timsali olmaktan yana kullanacaklarını, ferasetle sivrilip, fedakârlık kültürüyle serpileceklerini belirten Yurdagül, “Yakınlaştıkça uzaklaşan, uzak kaldıkça cazibesini ve çekim alanını genişleten ülkülerimiz, bizi biz yapan, bizi Türk tarihine bağlayan, Türk-İslam ruhuyla kaynaştıran hayat iksirimiz değil midir? Biz kutlu ceddimizin yaşadığı dönemin ertesi günüyüz. Onların emanetçisiyiz, onların izinden yürüyoruz. Yürümeyen varmış, inkâr edenler oluyormuş, bizim için vız gelir, herkes kanına, kendisine yakışır şekilde duracak ve davranacaktır. Tarihe bakınız, Türklüğün karşılaştığı her zorluk yeni bir diriliş hamlesine kaynak olmuştur. Izdıraplı her dönemin ardından kutlu yükselişler yaşanmıştır. Çünkü ruh sağlamdır, maya sağlamdır, mizaç sağlamdır, fikir sağlamdır, duruş sağlamdır, şuur sağlamdır, kan ise çok sağlamdır. Mete Han’dan Alparslan’a, Atilla’dan Osman Gazi’ye, Fatih’ten Mustafa Kemal’e uzanan muzaffer ve müstesna isimler Türk’ün dünya üzerindeki zafer tuğunu kaldıran kahramanlardır. Bizim yolumuzu bu kahramanlar aydınlatırken, zilletin yolunu merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın dediği gibi, dalkavuklar aralamaktadır. Fakat bu yol, yol değildir. Bu yolun sonu yoktur. Değerli ülküdaşlarım; biz diyen yüreklerin kutlu yürüyüşünde küskünlük yok, sen ben yok. Özellikle hepinizin bilmesini istiyorum ki; Ülkünün ülkücüyle buluşması, suyun çorak toprakla buluşması gibidir. Ülkünün ülkücüyle buluşması, hasretin vuslatla örtüşmesi gibidir. Ülkünün ülkücüyle buluşması ruhun tenle, hilalin yıldızla, nehrin okyanusla kavuşması gibidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kongrede yapılan seçimlerde 600 delegenin 591’nin oyunu alan Âdem Yurdagül, yeniden MHP Erzurum İl Başkanlığı’na seçildi. MHP saflarına geçen İyi Partili 30 yöneticiye MHP rozetleri takdim edildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.