Cemil İlbaş FETÖ iltisaklı haberlere cevap verdi

Bazı Sosyal Medya Mecralarında "Yoksullara Bağlanması Gereken Maaşın İhtiyaç Sahibi Olmayan Onlarca Kişiye Bağlayan Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İLBAŞ Görevden Alındı" Başlıklı Paylaşımlara İlişkin;

Yaşam Yayın: 25 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 25.12.2023 00:35:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 2 dk.
665 okunma
Google News

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü 5 yıl boyunca sürdüren, bu yıllarda Erzurum'da yaptığı başarılı çalışmalarla bütün kesimler tarafından sevilen Cemil İlbaş'a yönelik yapılan asılsız haberler sonrası bir açıklama geldi.

İşte o açıklama:

BASIN AÇIKLAMASI

Bazı Sosyal Medya Mecralarında "Yoksullara Bağlanması Gereken Maaşın İhtiyaç Sahibi Olmayan Onlarca Kişiye Bağlayan Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İLBAŞ Görevden Alındı" Başlıklı Paylaşımlara İlişkin;

FETÖ/PDY/PKK terör örgütleri ile iltisaklı, kurumumuzdan ihraç edilmiş personeller tarafından şahsımı karalamaya ve itibarsızlaştırmaya yönelik, kasıtlı organize şekilde sosyal mecralarda dolaşıma sunulan haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.

Yedi yıl önce bir vatandaş tarafından usulsüz olarak SED (sosyoekonomik destek) yardımı bağlandığına dair yapılan şikâyet üzerine idari soruşturma yapılmış olup soruşturma sonucunda usulsüz işlem yapan personel hakkında adli ve idari işlem tesis edilerek Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. İlgili personelden usulsüz yapılan SED yardımı yasal faizi ile birlikte tahsil edilmiş, idari ve adli ceza almıştır.

Bu olay şahsım İl Müdürü görevine gelmeden önce olmuş, üzerinden 6 yılı aşkın zaman geçmiştir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma yapılmış ve sonuçlanmıştır. Aynı haberler farklı tarihlerde defaten belirli kesimlerce servis edilmiştir. Asılsız haberler tarafımca adli mercilere şikâyet edilmiş ve yayın yasağı kararı verilmiştir.

Görev yeri değişikliğim; Erzurum doğumlu olmam, kesintisiz 5 yıl il müdür yardımcılığı ve 6 yıl il müdürlüğü yapmam dolayısıyla, Bakanlığımızın

uygulamış olduğu ilke kararı gereği gerçekleştirilmiştir. Yapılan son paylaşımlarla ilgili olarak gerekli adli süreç başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Cemil İLBAS

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.