ETB Başkanı Oral Süt Üreticileri ile Buluştu

ETB Başkanı Hakan Oral, yaklaşık 6 yıldır başarılı bir şekilde sürdürdükleri Soğuk Zincir Projesi ile süte değer projesi hakkında süt üreticilerini bilgilendirdi.

Ekonomi Yayın: 25 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.01.2024 16:45:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 3 dk.
1937 okunma
Google News

Erzurum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral ve Meclis Başkanı Yavuz Güney süt üreticileriyle bir araya gelerek, süt projesi başta olmak üzere Lisanslı Depoculuk, Besi OSB, Örnek Turizm Köy Projeleri, TKDK Destekli hibe ve destekler hakkında konuştu.

ETB Başkanı Hakan Oral, yaklaşık 6 yıldır başarılı bir şekilde sürdürdükleri Soğuk Zincir Projesi ile süte değer projesi hakkında süt üreticilerini bilgilendirdi. 

 

 

Hayvancılıkta Türkiye'nin önde gelen illeri arasındayız

 

Başkanı Oral, Süt Üreticilerimizin sektörleri ile ilgili sorun ve taleplerinin, çözümü noktasında çalıştıklarını ifade ederek, "Bildiğiniz üzere ilimiz tarım ve hayvancılık yönünden Türkiye'nin önde gelen illeri arasındadır. İlimizde hayvancılıkla uğraşan ve ürün işleyen üreticilerimizin mevcut koşullarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Erzurum Ticaret Borsası olarak yürütücülüğünü yapmış olduğumuz "Erzurum İli Süt Sektörü Soğuk Zincir Kurulumu" ile Süte Değer 1,2,3'üncü etap Projesi, Lisanslı Depoculuk, Besi OSB, Örnek Turizm Köy Projeleri ile kümelenme ve kooperatifleşme çalışmalarımıza tüm hızla devam etmekteyiz. Süt sektöründe yaşanan problemlerin ortadan kaldırılması demek, tarım ve hayvancılığın önündeki sorunların çözüm noktasına ulaştırmak demek ve bu çözümlerin hayata geçecek olması şehrimiz ve bizim için büyük mutluluktur. Projemiz borsamızın şirketi marifeti ile proje devamlılığı sağlayarak devam etmektedir. Bu projeye bütün şehir olarak sahip çıkmamız ve şehirde beraber iş yapma algısını oluşturmamız gerekmektedir" dedi.

 

 

"Hedefe doğru ilerliyoruz"

 

Başkan Oral “Erzurum'u Tarım ve Hayvancılık anlamında hak ettiği noktaya ulaştırmak için çalıştıklarını belirterek sözlerini söyle sürdürdü "Soğuk Zincir Süt Kurulumu Projesi” Erzurum için gerçekten güzel bir proje şehrin tamamına hitap edecek çalışmalara adım adım ilerliyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri bütün şehrin sorunlarına sahip çıkarak, şehrin ihtiyaçlarına odaklanarak ve elimizi taşın altına koyarak, iş yapmaya gayret ediyoruz. Çark döndükçe bizlerde hizmet etmek adına daha da gayretle çalışıyoruz.
Şu an itibari ile 11 ilçemizde 2000’e yakın süt üreticimiz ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz İnşallah ilerleyen süreçte 20 ilçemizin tamamına ulaşmayı hedefliyoruz. Çünkü başlamak bitirmenin yarısıdır. Yani bu müthiş bir proje, yani tarım ve hayvancılık ile uğraşan kardeşlerimizin köyde kalması adına önemli bir proje. Kendimize hedefler koyduk bu hedeflere doğru ilerliyoruz. Biz üreticilerimize güveniyor ve inanıyoruz. İnşallah hayvancılıkta Erzurum’u hak ettiği noktaya çıkaracağız" diye konuştu.

 

Toplantıda ayrıca Erzurum Ticaret Borsası Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme A. Ş Genel Koordinatörü Ahmet Topaloğlu ’da Süt Sektörüne ilişkin bilgiler verdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.