Mart Ayı Akademik Teşvik Töreni Düzenlendi

Gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalarla üniversite ismini üst sıralara taşıyan akademisyenleri ödüllendiren Atatürk Üniversitesi, “Emeğe saygı gösterme ve başarıyı takdir etme” ilkesi doğrultusunda düzenlediği Akademik Teşvik Törenlerine bir yenisini da

Gündem Yayın: 27 Nisan 2023 - Perşembe - Güncelleme: 27.04.2023 08:20:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 2 dk.
967 okunma
Google News

Mart Ayı Akademik Teşvik Töreni Düzenlendi

Gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalarla üniversite ismini üst sıralara taşıyan akademisyenleri ödüllendiren Atatürk Üniversitesi, “Emeğe saygı gösterme ve başarıyı takdir etme” ilkesi doğrultusunda düzenlediği Akademik Teşvik Törenlerine bir yenisini daha ekledi.

Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen törende araştırma temelli yapılan çalışmalarından dolayı verilen ödüller sahiplerini buldu.

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında, yaptıkları araştırma faaliyetleri için Mart ayında başvuran öğretim üyelerine ödülleri ise Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı tarafından verildi.

Atatürk Üniversitesinde elde edilen başarıların daima takdir ve teşvik edildiğini belirten Rektör Çomaklı, sergiledikleri üstün performans ile üreten ve ülke kalkınmasına katkı sağlayan tüm personelin her zaman desteklenmeye devam edileceğini söyledi. Son zamanlarda Erzurum’un patent sıralamasında üst seviyelere yükseldiğini belirten Rektör Çomaklı, bu yükselişteki en büyük faktörün Atatürk Üniversitesinde üretilen patentler olduğuna değindi.

“Artık Üniversiteler Bilgiyi Değere Dönüştürerek Kendine Yetebilen Kurumlar Haline Geldi”

Rektör Çomaklı: “Modern dünyada artık üniversiteler kendilerini hem finansal hem de insan gücü olarak idare edebilecek konuma geldi. Bilginin kaynağı olan üniversiteler bu gücü elde edebilmek için bilgiyi değere dönüştürüyor. Biz de kendi kendine yetebilen bir üniversite olma yolunda attığımız adımları hızlandırarak hem kendi ihtiyaçlarımızı karşılıyor hem de ülke kalkınmasına katkıda bulunuyoruz. Üniversitemize bu yolda destek veren tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyor, yayın, patent, proje ve firmaları ile ödül almaya hak kazanan öğretim üyelerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.