ERSANDER 2. Kültür Sanat Şenliği Çifte Minareli Medrese'de açıldı

Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği'nin (ERSANDER) 2. Kültür Sanat Şenliği Çifte Minareli Medrese'de açıldı.

Kültür Yayın: 20 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 20.07.2023 13:46:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 2 dk.
548 okunma
Google News

Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği'nin (ERSANDER) 2. Kültür Sanat Şenliği Çifte Minareli Medrese'de açıldı.

Derneğin yönetim kurulu başkanı Ümit Gergit, serginin açılışında yaptığı konuşmada, geçen yıl Mayıs ayında tarihi Yakutiye Medresesi’nde yaptığımız 1. Kültür ve Sanat Şenliği daha sonra Erzurum Teknik Üniversitesi’nin desteği ile Yalova’ya götürüldüni anımsattı.


Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği yararına, Yalova’da bulunan Erzurum Dernekleri’nin katkıları ile gerçekleştirilen kültür ve sanat kervanı büyük ilgi topladığını belirten Getgit, "Bugün biraz sonra açılışını yapacağımız Kültür ve Sanat Şenliğimizde derneğimiz bünyesinde var olan sanatçılarımızın  eserlerini sergileyeceğiz. Her geçen yıl daha zenginleşerek ve daha büyüyerek gelişmesini umut ettiğimiz Kültür ve Sanat Şenliğimizde güzel vakit geçirmenizi diliyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından minik Dadaşlar Erzurum barlarını sergilediler.

Daha sonra İstiklal Marşı’nın kıtalarının ve yazarı Mehmet Akif Ersoy’un portresinin bulunduğu tablonun açılışıyla sergi de ziyarete açıldı.

Açılışa Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Kızılay Erzurum İl Başkanı Hüseyin Bozhalil ve çok sayıda vatandaş katıldı.

19-22 Temmuz tarihleri arasında açık olacak sergide ahşap yakma, atık heykel, çağdaş hat, çakıl taşı, doğal taş, dritwood, filografi, fotoğraf, hat, kaligrafi, maket, naht, resim dallarında Adem Çetin, Aysun Gemalmaz, Canip Cihangir, Doğan Hattatoğlu, Fesih Özyurt, Gülseren Özgör Dinçer, Hakan Demir, Neslihan Arzu Keteci, M. Ali Akbulut, Oğuzhan Türk, Ömer Odacı, Öztürk Akkök, Sabri Topdağı, Selma Uygur, Tennur Gülsüm Barın ve Ümit Gergit’in eserleri yer aldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.