Erzurumspor FK kongreye gidiyor, takım ortada mı kaldı?

TFF 1. Lig'de son haftada aldığı galibiyet ile ligde kalmayı başaran Erzurumspor FK’da kongre kararı alındı.

Erzurumspor Yayın: 31 Mayıs 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 31.05.2023 14:51:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 5 dk.
3994 okunma
Google News
TFF 1. Lig'de son haftada aldığı galibiyet ile ligde kalmayı başaran Erzurumspor FK’da kongre kararı alındı.

Ligde transfer yasağı nedeniyle zor bir sezon geçiren Erzurumspor FK'da yeni sezon öncesi 15 Haziran tarihinde genel kurula gitme kararı alındığı açıklandı.
Erzurumspor Başkanı Ahmet Dal beraberinde yönetim kurulu üyeleri olduğu halde düzenlediği basın toplantısında sezon değerlendirmesi yaptı, kulübün mevcut mali durumunu aktardı ve yönetim olarak genel kurul kararı aldıklarını açıkladı.
Transfer yasağına engel 90 milyon TL borcun yanı sıra 60 milyon tutarında genel borç bulunduğunu dile getiren Başkan Dal, total olarak kulübün 150 milyon TL borcu bulunduğunu açıkladı.
Sezonun mali problemlerin yanı sıra, asrın felaketi deprem nedeniyle zor bir süreçten geçtiğini anlatan Başkan Dal, yaşanan bu olumsuzluklara rağmen ligde kaldıkları için mutlu olduklarını ancak Erzurumspor Futbol Kulübü'nün yerinin Süper Lig olduğunu dile getirdi.
Geçtiğimiz yıl alt yapıdan 18 futbolcuyu A takıma dahil ettiklerini söyleyen Başkan Ahmet Dal, zor bir sezonda büyük bir mücadele ortaya koyan teknik heyetten futbolcusuna, personeline varıncaya kadar herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Basın Toplantısı

Şehirdeki bir otelde basın toplantısı düzenleyen Dal, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri nedeniyle kalan maçları sahalarında oynayamadıklarını hatırlattı.
 
Takımın son maçta ligde kalmayı başardığını aktaran Dal, iç saha maçlarını sahalarında oynayamadıkları için de çeşitli eleştirilere maruz kaldıklarını ifade etti.
 
İşte Dal’ın basın toplantısından aktardıkları; Erzurum'daki maçları 30-40 bin liraya mal olacakken 300 bin liraya mal olan maçlarımız oldu. Deprem olmuş siz maç oynatacaksınız bu ülkenin bakanlığı rapor çıkarmış ben bu rapora rağmen diyeceğim ki 'maçlarımı bu statta oynatacağım'. Bu yüzden kimsenin tek bir kılına zarar gelmesine müsaade edemezdim. Erzincan'a Passolig turnikelerini kuralım diye başvuru yaptık. Bütün resmi yazışmalar var. Deprem nedeniyle ligden çekilen takımlarla hemen aynı haklara sahip olduğumuzu da yazdık. Başka yerlere gidip kalmak çok kolay değil. Bütün bunları topladığımız zaman yaklaşık 7-8 milyona yakın maliyet oldu. Şu an takıma 3 maaş borcum var eğer o maliyetler olmasaydı belki takımın maaşlarını ödemiştim.
 
Dal, olumsuzluklara rağmen ligde kalabildiklerini dile getirerek, "Sezon başlarken transfer yasağı olan, kadrosundan 12 futbolcu ayrılmış, 3 puanı silinmiş, sezon sonuna doğru stadı depreme dayanıksız raporu verilmiş ve ekonomik olarak çeşitli sancılar yaşamış bir takımı Erzurumluların duası ve desteğiyle ligde tutmayı başardık. Şampiyon olmuş bir kulübün başkanı olmak isterdim, taraftarımızı zaman zaman üzdük ama sonunu mutlu bitirdik. 15 Haziran Perşembe günü kongre kararı aldık. Kongrede ben ve arkadaşlarım aday değiliz. Erzurumspor'a başkanlık yapmak isteyen, başta ekonomik olarak yaşanan sıkıntıları göğüsleyebilecek, aynı sıkıntıları yaşatmayacağına dair söz verebilecek, maddi, manevi elini değil gövdesini taşın altına koyabilecek herkese bu kulübün kapıları açıktır. Görev yaparken bile bu işi daha iyi yapabilecek kim varsa ona devredip birlikte çalışmaya hazırız.
 
Mutlaka bu işi bizden daha iyi yapabilecek, daha iyi görev yapabilecek olanlar vardır, ben olduklarına inanıyorum. Onların da önlerini açma noktasında kongre kararımızı aldık." Öte yandan kulüpten yapılan açıklamada; “Kulübümüzün Olağan Seçimli Genel Kurulu 15 Haziran Perşembe günü saat 17.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde yapılacaktır. Çoğunluğun sağlanamaması halinde 2’nci toplantı 25 Haziran Pazar günü saat 17.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde yapılacaktır. Kamuoyunun Bilgisine Sunarız.” ifadelerine yer verildi.

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.