Karaca'dan velilere davet; alışverişinizi kırtasiyelerden yapın

Erzurum Matbaacılar, Kırtasiyeciler, Tabelacılar ve Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca yeni eğitim ve öğretim sezonu ile ilgili açıklamalarda bulundu, velileri yerel esnaftan alışveriş yapmaya davet etti.

Ekonomi Yayın: 04 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 04.09.2023 15:32:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 2 dk.
388 okunma
Google News

Erzurum Matbaacılar, Kırtasiyeciler, Tabelacılar ve Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca yeni eğitim ve öğretim sezonu ile ilgili açıklamalarda bulundu, velileri yerel esnaftan alışveriş yapmaya davet etti.
Oda Başkanı Karaca, "Esnaf ve sanatkâr toplumun kara gün dostudur. Küresel sermaye ise sadece cebinizin dostudur. Çocuklarınızın okul ihtiyaçlarını satın alırken yerel esnafımız birinci tercihiniz olmalıdır. 2023-2024 okul sezonunda başta kırtasiye ürünleri olmak üzere çocuklarınızın bütün okul araç-gereç ve giyim ihtiyaçlarını yerel esnafımızdan karşılamanız bir nevi vatandaşlık görevidir. Bizler esnaf olarak her türlü tedbirimizi alarak sizlere hizmet vermeye hazırız. Kırtasiye ürünlerini kayıt dışı çalışanlardan ve sağlık açısından bulaşıcı riski büyük olan merdiven altı yerlerden temin etme yoluna gittiğiniz takdirde kendinizin ve ailenizin sağlığını da tehlikeye atmış olursunuz.” dedi.
Velilerin alışverişlerinde garantili muhatabı olan kırtasiyeci esnafından yaparak onlara destek olunması çağrısı yapan Karaca, “ Çünkü kırtasiyeciler temizlik, iş sağlığı ve güvenliği konularında tedbirlerini en üst seviyede almış durumda. Ayrıca sadece okulların açılış tarihlerinde her türlü kırtasiye malzemeleri satan zincir marketlere karşı da acil önlemler alınmazsa kitap ve kırtasiyeci esnafımız haksız rekabete karşı direnme gücünü kaybedecektir. Kitap kırtasiyeci esnafının büyük sermayesi yok. Okul öncesi ve dönemi için stokladığı ürünlerin ödemelerini 5-6 aylık çek ve senetlerle karşılıyor. Tüm bu giderlerin yanı sıra kira, sigorta, bağ-kur ve vergi gibi yasal yükümlülüklerin aşırı yüksekliği de esnafımıza maddi olarak çok büyük yükler getirmektedir.’’ diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.