Erzurum'da ücretsiz taşıma haftanın 4 günü olacak

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı (TÖHOB) Ercan Soydaş, tüm Türkiye’deki özel halk otobüslerinin her ayın sadece 4 günü 65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz taşıma kararı aldığını duyurdu.

Yayın: 16 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 16.10.2023 15:01:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 2 dk.
6003 okunma
Google News

65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı dönemin sona erip ermeyeceğine yönelik tartışmalar devam ederken, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği'nden yapılan açıklamada ayın sadece belirli günlerinde ücretsiz yolcu taşınacağı belirtildi. 

Akaryakıtta artan maliyetlerin ardından 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullanması tartışmalara yol açtı. 

Özel Halk Otobüsleri 15 Ekim'de bu uygulamayı sonlandıracağını açıklamıştı.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı (TÖHOB) Ercan Soydaş, tüm Türkiye’deki özel halk otobüslerinin her ayın sadece 4 günü 65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz taşıma kararı aldığını duyurdu.

Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) bir araya gelen TÖHOB üyeleri, içlerinde 65 yaş üstü vatandaşlarında olduğu ücretsiz taşıma hakkı olan 18 farklı grup hakkında karar aldı.
"Bakanlık desteği iki gün karşılamaya yetiyor""

Soydaş, ücretsiz taşıma bedelini artık ödememe kararı aldıklarını kaydederek, "Daha önce açıkladığımız dört grup dışında kalan ve ücretsiz seyahat hakkı olan 18 farklı gruptaki yolcularımızı her ayın 1’i ile 4’ü arası taşıyalım. Geri kalan kısımdan da rica ediyorum, lütfen kamu araçlarını kullansınlar. Bakanlığın verdiği destek iki günlük karşılamayı sağlıyor. İki gün esnaflarımızdan fedakarlık bekliyoruz" diye konuştu.

Tüm vatandaşlardan anlayış beklediklerini belirten Soydaş, "Cihazları sökmek gibi mevzuata göre bir hakkımız yok. Arkadaşlarımız vatandaşlarımızı uyaracaklar. Araçlarımıza tüm Türkiye genelinde bilgilendirme yazısı asacağız" dedi.

Bu arada, alınan kısıtlama kararı üzerine Türkiye'de bazı belediyeler desteğini sürdüreceğini belirtirken, Erzurum Büyükşehir Belediye nasıl bir karar alacak, merakla bekleniyor?

Yorumlar (3)
Hıpp
19.10.2023 13:33
Ohhhhhhhhh
18.10.2023 07:55
17.10.2023 17:54
Başlığa bak habere bak okumadan haberiniz yayınlamayın
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.