Yatalak hastalarda gelişen ve geçmeyen yaralar tedavi edilecek

Erzurum Şehir Hastanesi’nde açılan Kronik Yara Bakım Ünitesi’nde diyabetik yaralar, yatalak hastalarda gelişen ve geçmeyen yaralara sahip olan hastalar tedavi edilecek.

Sağlık Yayın: 05 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 05.01.2024 14:24:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 3 dk.
592 okunma
Google News

Erzurum Şehir Hastanesi’nde açılan Kronik Yara Bakım Ünitesi’nde diyabetik yaralar, yatalak hastalarda gelişen ve geçmeyen yaralara sahip olan hastalar tedavi edilecek.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tor, konuyla ilgili yaptığgı açıklamada, Erzurum Şehir Hastanesi'nın adını hep yeniliklerle duyurduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"2024 yılına da bir yeniliğe imza atarak başladı. Hastanemizde Kronik Yara Bakım Ünitemizi kurduk ve 2024 yılı itibariyle de aktivasyonunu gerçekleştirerek hasta alımına başladık. Burada 1 polikliniğimiz, 4 yataktan oluşan 1 servisimiz ile tedavilerin ve pansumanların yapıldığı bir pansuman alanımız mevcut. Genel Cerrahi Uzmanımız Mehmet Öztürk hocamız ve ekibi hizmet veriyor. Burada özellikle diyabetik yaralara sahip olan hastalar, geçmeyen yaraları olan hastalar, bunun dışında bası yaraları dediğimiz, yatalak hastalarımızda gelişen yaralara sahip olan hastalarımız hizmet alacak. Multidisipliner bir hizmet. Birçok kliniği ilgilendiriyor. Dahili kliniklerimizi, cerrahi kliniklerimizi, plastik cerrahi servisimizi, enfeksiyon kliniğimizi ilgilendiren bir hizmet. Haliyle bu hizmeti hasta alırken zaman zaman aksamalar oluyordu. Bu aksamaların önüne geçebilmek için bakanlığımızın bize verdiği yetkiyle böyle bir yara bakım ünitemizi açtık."

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Öztürk ise bu yolla uzuv kaybına giden yaraların tedavisinin de sağlanacağını belirterek, şunları kaydetti: “Burada tedavisi yapılacak kronik yaralar, bası yaraları, diyabetik yaralar ve tedavisi zor yaralar ve iyileşmesi güç olan yaralardır. Koordineli bir şekilde takip edilmesi gerekmektedir. Yara Bakım Ünitesi’nin amacı bu hastaları bulmak, tedavi etmek ve ilgili birimlere yönlendirmek, burada hastalara gerekli şifayı sunmak. Yataklı tedavi, poliklinik hizmeti de vereceğiz. Ayaktan tedavi edilebilen hastaları poliklinikte tedavi edip, periyodik kontrollere çağıracağız. Eğer yatarak tedavi olması gereken varsa yataklı servise alacağız. Ayrıca eğitim de vermeyi amaçlıyoruz. Örneğin diyabetik bir hastanın ayak yarası oluşmaması için ne yapması gerektiğini öğreteceğiz. Aynı şekilde bunu diğer yaralara sahip olanlara da öğreteceğiz. Diyabetik hastaların yüzde 15’inde ayak yarası meydana geliyor ve yüzde 45 oranında da ampütasyona gidiyorlar. Amacımız bu hastaların bu hızlı gidişi önlemek ve ampütasyonunun önüne geçmek.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.