TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Bölge Yarışması Erzurum'da

Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışmaları Sergisi 3 gün boyunca meraklılarını bekliyor.

Teknoloji Yayın: 05 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 05.03.2024 14:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
598 okunma
Google News
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışmaları Sergisi 3 gün boyunca meraklılarını bekliyor.

Genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye ve merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen 21. Yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışmaları Sergisi ETÜ’de gerçekleştirilen programla kapılarını 4-6 Mart 2024 arasında meraklılarına açtı. Biyoloji, Psikoloji, Coğrafya, Sosyoloji, Değerler Eğitimi, Tarih, Fizik, Teknolojik Tasarım, Kimya, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik ve Yazılım alanları olmak üzere 12 alanda Türkiye çapında 23.066 proje başvurusu olurken Erzurum Bölgesi 3.539 proje ile birinci sırada yer alıyor.
“Gençlerimizin Gözleri Işıl Işıl Parlıyor”
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenen etkinliğe herkesi davet eden Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışmalarına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Gözleri ışıl ışıl parlayan gençlerimizi gördüğümde ülkemizin geleceğine dair ümitlerim daha da yeşeriyor. Hepimizin yakından tecrübe ettiği üzere bütün dünyanın gözleri önünde Gazze’de insanlık suçu işleniyor, masum insanlar katlediliyor. Fakat dünyanın sesi çıkmıyor. Maalesef güçlü olanın sözü geçiyor ve borusu ötüyor. Bu nedenle sizler çalışmalarınızı ve emeklerinizi bugün olduğu gibi bilime teknolojiye, kültüre ve sanata aktarmaya devam ettiğiniz sürece sizin pozitif enerjiniz evrene yayılacak, iyilik kötülüğe galip gelecek ve dünyada adalet hakim olacak.” diye konuştu.
“103 Proje Final İçin Yarışıyor”
TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Kaymaz, yarışma sürecine dair bilgi ve istatistikleri paylaşarak: “Öğrencilerimiz oldukça zorlu bir periyottan geçerek buraya geldi. Öncelikle yapılan başvurular değerlendirildi ve ön inceleme sürecine tabii tutuldu. Ardından projeler jüri üyeleri tarafından içerik yönünden değerlendirildi ve başarılı bulunan 103 proje bölge finaline katılmaya hak kazandı. Burada yapılan değerlendirmelerde ise Türkiye Finaline katılacak projeleri seçeceğiz. Türkiye Finalinde derece alan öğrencilerimiz ise uluslararası yarışmalara katılma fırsatı elde edecek. Umuyorum ki 26-30 Mayıs tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye Finalinde Erzurum bölgeden projelerimiz önemli başarılar elde edecek. Bu vesileyle katılımlarınız için sizlere teşekkür ediyor ve tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.