Erzurum’da 2. dönem okul güvenliği toplantısı yapıldı

“2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı İkinci Dönem Eğitim Tedbirleri ve Okul Güvenliği" toplantısı, Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir başkanlığında gerçekleştirildi.

Eğitim Yayın: 01 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 01.02.2024 16:28:00
Editör - erzurummedya
Okuma Süresi: 4 dk.
600 okunma
Google News

2023-2024 Eğitim-Öğretim ikinci yarı yılının 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak olması nedeniyle ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin huzur ve güven ortamı içerisinde eğitimlerini sürdürebilmesi, okul çevrelerinde ve trafikte güvenliğin sağlanmasına yönelik alınan koruyucu ve önleyici tedbirlerin değerlendirildiği “2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı İkinci Dönem Eğitim Tedbirleri ve Okul Güvenliği" toplantısı, Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir başkanlığında gerçekleştirildi.

 

 

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Orkun Yücelli, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Serkan Akbaba, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, Sağlık İl Müdürü Gürsel Bedir, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Laloğlu, Yeşilay Şube Başkanı Emirhan Tanay, merkez ilçelerin millî eğitim müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, okul kantin işletmecileri ile servis şoförleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir, “Çocuklarımızın daha iyi, daha sağlıklı ortamlarda eğitim görmesi, onların tüm kötü alışkanlıklardan korunması ve uzak tutulması için almış olduğumuz tedbirlere ek ilave tedbirleri değerlendirmek için yaptığımız bu toplantının hayırlı ve verimli geçmesini temenni ediyorum. Bizim öncelikli meselemiz eğitim. Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız. Bu konuda ilgili tüm kurumlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakta ve denetimler sıkı bir şekilde yürütülmektedir.” dedi.

 

 

İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: “5 Şubat 2024 Pazartesi günü il genelinde 1363 okulumuzda 166.623 öğrencimizle 12.386 öğretmenimizle 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi ikinci yarı yılına başlayacağız. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin huzur ve güven ortamı içerisinde eğitimlerini sürdürebilmesi, okul çevrelerinde ve trafikte güvenliklerinin sağlanmasına yönelik İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü tedbiri almış bulunmaktayız. 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi ikinci yarı yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyor; sunmuş oldukları değerli katkılar nedeniyle tüm paydaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’ın sunumlarının ardından İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Orkun Yücelli, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Serkan Akbaba tarafından okulların ve öğrencilerin güvenliği, bağımlılıkla mücadele, okul güvenlik kameralarının kent güvenlik yönetim sistemine entegre edilmesi, okul servis araçlarının ve internet kafelerin denetimi, okul sağlığı ve kantin denetimleri gibi konularda alınacak tedbirler ile paydaş kurumlarla yürütülecek ortak çalışmalar hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Toplantı, gündemi oluşturan konuların değerlendirilmesi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.